Saltar al contenido

Fonaments del Pilotatge de Drons a Espanya

Els drons, o sistemes d’aeronaus pilotades per control remot (RPAS), han capturat la imaginació de persones de totes les edats i han esdevingut una eina versàtil per a diverses aplicacions, des de la fotografia aèria fins a la inspecció d’infraestructures. Si ets nou al món dels drones i et trobes a Espanya, és fonamental conèixer els coneixements bàsics i les restriccions establertes per Enaire i el Govern d’Espanya.

Què és un dron?

Un dron és una aeronau no tripulada que es controla de manera remota. Poden variar en grandària, forma i capacitats, des de petits drones recreatius fins a sistemes professionals utilitzats a la indústria.

drons drones

Regulacions Bàsiques a Espanya

Les operacions de drons a Espanya són regulades per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que és l’autoritat competent en matèria d’aviació civil. Aquí hi ha una descripció de les regulacions clau:

1.Registre: Si planegeu utilitzar un dron que pesi més de 250 grams per a fins recreatius o comercials, heu de registrar el dispositiu al Registre d’Aeronaus Tripulades per Control Remot d’AESA.

2. Alçada i Distància: El dron no ha de sobrepassar una alçada de 120 metres sobre el nivell del terra i s’ha de mantenir a una distància de no més de 500 metres de l’operador visual.

3. Nocturnitat: L’operació de drons durant la nit està restringida a no ser que el dron estigui equipat amb llums adequats i l’operador compti amb la certificació corresponent.

4. Zones Prohibides: No està permès volar drons a prop d’aeroports, heliports, espais aeris controlats o en aglomeracions de persones o edificis sense autorització prèvia.

5. Distància a Persones i Béns: Has de mantenir una distància segura d’almenys 50 metres de persones i béns que no estiguin sota el teu control, tret que tinguis el consentiment explícit.

On Volar i Permisos Especials

A Espanya, hi ha zones on pots volar el teu dron sense necessitat d’un permís especial, com ara parcs i àrees obertes. No obstant això, per a operacions en zones de més restricció, com àrees urbanes o prop d’aeroports, cal obtenir un permís d’AESA.

Els permisos i les autoritzacions són emesos per AESA i s’han de sol·licitar amb anticipació. Per obtenir més informació i detalls sobre com sol·licitar permisos, podeu visitar el lloc web d’AESA o comunicar-vos-hi directament.

Fonts d’informació oficials

Sempre és important obtenir informació actualitzada i precisa sobre les regulacions de drons a Espanya. Per obtenir la informació més actualitzada, es recomana consultar les fonts oficials, com ara el lloc web d’Enaire i el portal del Govern d’Espanya dedicat als drons. Aquestes fonts proporcionen guies detallades sobre les regulacions i els procediments per volar drons de manera legal i segura al país.

Els drons ofereixen emocionants oportunitats per a l’exploració i la captura d’imatges des de l’aire, però és crucial comprendre i complir les regulacions establertes per Enaire i el Govern d’Espanya. Complir aquestes regles garanteix la seguretat de les operacions i evita sancions i multes. Abans d’emprendre qualsevol vol, assegureu-vos d’estar ben informat i d’obtenir els permisos necessaris si escau. Amb responsabilitat i coneixement, podràs gaudir del teu dron mentre contribueixes a la seguretat aèria a Espanya.

Segueix-nos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Verificado por MonsterInsights