Dron rastreja dinosaures a Austràlia

Un equip de paleontòlegs està a la meitat d’un projecte de tres anys per documentar centenars de petjades de dinosaures que van quedar al llarg de la costa oest de Kimberley al nord d’Austràlia fa uns 130 milions d’anys.

El líder de l’equip Steve Salisbury va dir que el treball de camp d’aquest mes s’havia centrat en l’ús d’un dron per  obtenir vistes d’ocell de les petjades.

broomefootprints

“És el que ens permet aixecar-nos per sobre d’alguns dels llocs més interessants les camins, i aconseguir un munt de bones imatges de vídeo, que és molt emocionant i molt divertit”, va dir.

“El dron ens permet obtenir de més  a prop el que necessitem i així poder personalitzar les imatges que volem, demostrant ser molt i molt interessant.”

La visió s’introdueix al sofisticat programari que crea imatges en 3D dels moviments del dinosaures de la costa.

Les formes de les petjades es conserven en pedra al llarg d’un tram de 200 quilòmetres de la costa nord de Broom. Algunes són grans petjades circulars deixades pels “sauròpods”, mentre que altres són gravats  de”teròpods” (ocells de tres dits) .

La documentació d’ells pot ser un repte a causa que alguns es troben dins de roques dentades i seria irreconeixible per a l’ull inexpert.

6416832-3x4-340x453
L’equip, de la Universitat de Queensland, també ha de bregar amb enormes marees de la zona, que erosionen les petjades.

El professor Salisbury va dir que cada ronda de treball de camp es tradueix en més petjades de ser descobertes.

“Hi ha un parell d’altres noves que han sorgit gràcies a les imatges del dron, ja que a vegades és simplement al·lucinant tot el que cal documentar”, va dir.

El projecte s’ha de concloure a la fi de 2016.

FONT:  abc.net.au

Comparteix aquesta noticia: