Medi Ambient denuncia el rodatge amb drons d’un video electoral

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benidorm, Pepe Marcet, ha informat de l’incident que ha tingut lloc aquest matí a l’illa de Benidorm, quan el portaveu del Grup Popular, Antonio Pérez, es disposava a gravar un vídeo amb un dron, que ha sobrevolat la roca no tenint els permisos pertinents del Parc Natural de Serra Gelada i sense haver-ho comunicat a l’Ajuntament de Benidorm. Marcet ha denunciat la “falta de respecte” de Pérez a la ciutadania i al patrimoni natural de Benidorm.

“Totes les activitats que es desenvolupen al Parc Natural estan regulades per una normativa, i hi ha restriccions per a l’ús de drons. Parlem d’un lloc amb un ecosistema molt sensible amb moltes aus protegides que es troben ara en ple període d’implantació, el que implica que tinguin una sobreprotecció de les seves cries. L’aparició d’aquest dron en el cel a mig matí per un vídeo electoral ha provocat un caos entre totes les aus, el que haurà afectat a les seves cries ”

drones-benidorm-660x330

L’edil ha argumentat que tots els ciutadans “tenim els mateixos drets i obligacions, i si ets candidat a l’alcaldia d’un partit polític, encara més”. “Jo em pregunto si aquesta és la proposta mediambiental d’aquest senyor per al futur de Benidorm si ell és alcalde, la de saltar-nos tots els permisos, perquè apanyats anem”.

Marcet ha qualificat de “gran error” el que ha passat, i ha al·ludit a la frase que va popularitzar Manuel Fraga: el carrer és meuu. “Ell es creia que l’illa era seva, i no és d’ell, és de tots i es mereix el respecte de tots, el seu el primer”.

El regidor ha recordat que l’Ajuntament de Benidorm disposa d’una Film Office que tramita totes les sol·licituds necessàries per als rodatges que es produeixen a Benidorm, tenint sempre en compte els llocs “especialment sensibles per el seu ecosistema”. “L’Ajuntament està exigint a les empreses una sèrie de tràmits i requisits que un dels seus principals representants, el líder de l’oposició, no compleix. És inaudit. Amb una simple consulta a aquest departament s’hagués evitat provocar aquest dany mediambiental a la nostra illa “, ha finalitzat.

Font: www.holabenidorm.com

Comparteix aquesta noticia: