Airware: el nou sistema operatiu per a tots els drons del futur

airware-02

Després de quatre anys de desenvolupament, Airware va anunciar ahir el llançament de la seva solució total per drons. Es tracta d’un start-up creada en San Francisco, Estats Units.

La plataforma de Airware facilita la programació de drons per a tasques específiques: inspecció d’infraestructures, vigilància de fàbriques i iniciatives, rescat i recuperació, etc. Cadascuna d’aquestes àrees està avui coberta per diferents fabricants; però cada un d’ells fa servir el seu propi sistema de programació i recollida de dades. Així, reprogramar un dron per a tasques noves resulta avui dia extremadament car.

El producte de Airware consta de tres components principals.

-El Primer és un controlador que conté els sistemes electrònics i el programari de pilot automàtic. Aquest controlador s’instal·la físicament en cada dron per dirigir-lo.

-El Segon és un programari estandaritzat per a PC per assignar i planejar missions. L’usuari pot, per exemple, generar rutes, col·locar tanques virtuals, i repartir treballs entre diferents drons.

-El Tercer és un servei integrador que s’ofereix a través d’internet i permet a les empreses administrar els seus drons, emmagatzemant plans de vol, configuracions, registres de vol i -sobretot- les dades recollides per drons, ja siguin fotos o informació provinents de sensors.

I a més de les funcions que ja desplega, la plataforma d’Airware permetrà el desenvolupament de “plug-ins” per part de tercers.

Airware ha aconseguit un finançament per més de 40 milions de dòlars d’inversors com ara Andreessen Horowitz and Kleiner Perkins, i ahir va anunciar també que havia rebut una suma no especificat d’Intel Capital.

 

Font: http://www.airware.com/

Comparteix aquesta noticia: