Dron capaç de plantar mil milions d’arbres per any

Lauren Fletcher, ex treballador de la  NASA vol reforestar el planeta a través del seu sistema de drons que poden sembrar fins 36 000 llavors per dia.

 

725680-lauren-fletcher-pdg-de-biocarbon-engineering-et-son-premier-drone-planteur

 

El propòsit d’aquest antic enginyer de la NASA, ara amb seu al Regne Unit, és la de “lluitar contra la desforestació a gran escala industrial per una gran escala de plantacions industrials”, amb l’objectiu vol plantar milions d’arbres per any. Aquesta xifra pot semblar enorme, però per desgràcia encara molt lluny dels 26 milions d’arbres arrencats cada any per l’expansió urbana, la silvicultura i l’explotació minera.

El procés de reforestació inclou dos passos, primer el dron sobrevola la zona “desforestada” i després fa arribar la cartografia en 3D que després s’analitza per determinar les millors ubicacions per a les llavors.

Una ruta es determina llavors per al dron al voltant de 2 metres del terra i sembrar les ubicacions desitjades amb una pistola d’aire comprimit que dispara els “pods” biodegradables que contenen dues llavors i nutrients.

Cada dron pot transportar 300 càpsules, les dispara a a un ritme d’una cada 10 segons, amb aquest sistema totalment automatitzat 36.000 llavors poden ser plantades al dia, enfront de només les 1.500 per a un plantador humà experimentat, per un cost deu vegades menys.

Font: Liberation

Comparteix aquesta noticia: