Com desenvolupar el nostre propi dron amb Android

Intel ha decidit mostrar-nos com podem crear el nostre propi dron autònom intel·ligent, tot això amb un smartphone Android. Això no deixa de ser un pas més en la novetat que estan sent aquests dispositius, dels quals ja hem vist altres projectes.

És clar que aquests petits aparells estan causant furor de manera similar a com els ha pogut passar per exemple a les impressores 3D. I els desenvolupadors més geek estan decidits a muntar projectes d’aquest tipus.

Per a això tenim la forma de muntar les instruccions més senzilles per al nostre propi dron, a través d’un dispositiu Android i s’utilitzarà OpenCV, C ++ i, per descomptat, Java.

drones-680x452

Connectant per USB, gràcies a un paquet estàndard USB per Android, podem controlar els diferents servomotors gràcies a tan sols unes poques línies de codi. I amb això, ja tenim el control del moviment de l’aeronau. Per a això, utilitzarem la posició final, la velocitat i l’acceleració, de manera que el moviment fluid està garantit i controlat.

Fins aquí tot pinta bé, però quan ens fiquem en els quadcopters comença a complicar l’assumpte, ja que necessitem un motor només per a l’estabilització per sort ja ho fa amb la seva pròpia targeta d’estabilització, per la qual cosa no és necessari un complex codi per aconseguir aquesta estabilitat.

Accedir al GPS per exemple o poder enviar una foto que el mateix dron faci ja és només qüestió d’algunes línies de codi més.

intel dron

Tot el que hem vist fins ara es fa en Android però la pregunta és: per què? Molt senzill: el processador d’un smartphone Android és potent i capaç de gestionar tot això. Tot i que el tema de l’estabilitat el deleguem a una targeta, ja no només per no carregar el dispositiu, sinó també per estalviar en complexitat de codi.

A més, si el telèfon intel·ligent disposa de processador x86 tindrem un bon rendiment i resistència. Així i tot, podríem migrar a un altre sistema operatiu o una altra plataforma més potent en el moment que el dispositiu mòbil no fos suficient (per exemple per drons més grans).

Aquesta es la web on hi ha tot el curs pas a pas:

http://intel-software-academic-program.com/pages/courses#drones

 

 

Comparteix aquesta noticia: