Falcons aprenen a caçar perseguint drons

falco

L’antic esport de la falconeria mira amb bons ulls els drons amb falconers que els utilitzen per entrenar les seves aus. La mesura podria ajudar també en els esforços de conservació de les especies que es cacen.

La primera vegada que el falcó de Paul Mascuch va veure un dron no sabia molt bé què fer amb ell.

Mascuch un falconer amb experiència recuperava a un falcó que havia patit una ala trencada, el quadcopter que Mascuch havia equipat amb protectors de disc es va col·locar a terra al costat del seu falcó i l’au el va mirar amb recel. Mascuch el va distreure amb menjar i aviat l’au estava a l’aire perseguint el dron i la meitat d’una guatlla que penjava d’ell.

El falconer comenta: “És fàcil d’usar, ràpid i molt versàtil i si té un ocell que és difícil d’entrenar aquesta eina fa que sigui fàcil.”

S’entrenen les seves aus per arribar a grans altures, perquè puguin veure a través d’àrees més grans i tenen més probabilitats de trobar preses, tradicionalment s’ha fet recompensant el falcó sempre que ha volat. Alguns entrenadors tempten les aus cap amunt amb esquer adjunta a un estel o un globus però els drons ofereixen més control sobre aquest procés.

Una empresa amb seu a la falconeria Carmarthen del Regne Unit  ha construït un dron dissenyat per semblar-se a la hubara, un ocell de caça freqüentment caçat pels falconers a l’Orient Mitjà on sortirà a la venda  al setembre a temps per a la temporada de caça.

Nick Fox, el falconer que ha criat aus de les famílies reals, tant al Regne Unit i Abu Dhabi, és el director del projecte robés i diu que la falconeria robòtica es podria convertir en un esport de competició.

 

Comparteix aquesta noticia: