Ourense posa a prova drons per detectar surgències termals

ourense

L’estudi del terreny per a la localització de fonts termals no conegudes, amb vista a la seva futura explotació econòmica s’ha convertit en un exemple  i en una aposta de la Diputació, que ahir va provar la seva capacitat en l’entorn termal de Outariz.

El seu ús facilita el seguiment de les variacions de temperatura de les masses d’aigua superficials, el que permet trobar noves zones en les que es podrien desenvolupar infraestructures termals.

El seu gran avantatge és el baix cost del seu ús respecte a la fotografia satelital que s’emprava anteriorment, a més de la seva major flexibilitat, amb vista a fixar uns criteris de cerca més específics.

El president de la Diputació, Manuel Baltar, que va estar present en les proves realitzades, va destacar: “Permeten cercar i descobrir nous punts i també realitzar un seguiment en temps real de la temperatura de les seves aigües”, explica ressaltant la importància que aquests drons poden tenir per a les administracions amb competències de termalisme i per als balnearis.

Font: La Region

Comparteix aquesta noticia: