Correus estudia usar drons en algunes zones d’Espanya

Correus estudia utilitzar drons en el futur per a l’enviament de paquets en determinades zones d’Espanya, en funció de l’estructura urbanística, i quan es produeixin els canvis legislatius que regulin els aspectes relacionats amb l’ús d’aquests aparells.

Així ho va assenyalar el president de Correus, Javier Cuesta, en una entrevista a Servimedia, en què va explicar que a la societat estatal pertanyent a la SEPI s’ha arribat a plantejar l’ús de drons per a l’illa de Cabrera (Balears), ja que per les seves condicions es podrien portar paquets «perfectament».

No obstant això, comporta una major despesa que el sistema actual i a més hi ha «molt vent», pel que de moment s’ha descartat aquesta opció.

En qualsevol cas, va recordar l’ús «incipient» d’aquests aparells en altres països, com Alemanya, on Deutsche Post utilitza aquests vehicles aeris no tripulats en alguns centres per creuar el riu Rin i arribar a zones industrials.

«Quan a Espanya canviï la legislació ho podrem plantejar», va afirmar Costa, que va dir estar «convençut» de l’ús de drons »d’aquí a uns anys» en determinades zones, en funció de l’estructura urbanística.

L’any passat, el gegant del comerç electrònic Amazon ja va anunciar que es plantejava l’ús d’aquests petits avions no tripulats per fer arribar els paquets als seus clients. També l’empresa de missatgeria DHL ha començat a utilitzar aquests robots per lliurar comandes.

Servimedia

Comparteix aquesta noticia: