dronVisual participarà al Tecnorepte

Tecnorepte és un projecte de la Universitat de Girona, impulsat per un equip mixt de professorat de secundària (de diferents instituts de Girona) i de la Universitat  de Girona (Escola Politècnica Superior – EPS) que busquen relacionar el coneixement tecnològic amb els valors de la societat.

La finalitat del Tecnorepte és llençar cada any un repte tecnològic adreçat als alumnes de 3r i 4art d´ESO dels centres de secundària de Catalunya. El repte que proposem rep el nom de “Transport intel·ligent”, consistent en construir un vehicle autopropulsat que sigui capaç de recórrer una distància de 4 metres, amb el mínim consum energètic, de forma eficient, suportant un envàs de 100 ml ple d´aigua (sense tapar) que proporcionarà l´organització.

Aquest any, la inspiració del repte surt arrel d´una reflexió sobre els problemes que suposa el transport de l´aigua en el món.

La  idea és que de forma gratuïta hi participin tots els centres educatius que ho desitgin (organitzats per equips d´un màxim de quatre estudiants) i que es presentin a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona els 20 millors projectes en un acte que tindria lloc el dissabte 16 de maig de 2015 .

Aquest mateix repte, també s´ha proposat a dos centres de l´Índia, aprofitant que es va fer un viatge de cooperació, i la nostra intenció és veure com el resolen els joves participants d´aquí (i el dia de la Jornada, veuríem també les propostes de l´Índia). En un món tecnològic com l´actual ens agradaria acostar reptes i solucions entre joves de diferents cultures i àrees geogràfiques.

programa tecnorepte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web de Tecnorepte

Comparteix aquesta noticia: