La CNN serà autoritzada a utilitzar drons per a treballs periodístics

La CNN explorarà l’ús de drons per obtenir informació periodística després de rebre el permís especial del govern dels EUA.

La FAA (Administració d’Aviació Federal) autoritzarà la CNN per testejar drons equipats amb càmeres per ser utilitzats a l’hora de realitzar nous reportatges i reculls de notícies.

La CNN en col·laboració amb l’Institut de Recerca Tecnològica de Geòrgia recolliran informació pel programa de tests. La FAA ha anunciat que utilitzarà aquesta informació per desenvolupar regles per la utilització dels drons en el periodisme.

“El nostre objectiu és arribar més enllà dels equips amateurs i establir els que estan disponibles i són viables per produir vídeos periodístics d’alta qualitat” diu David Vigilante, vicepresident legal de la CNN.

Vigilante va dir que espera que aquest programa de test serveixi per liderar la seguretat i la difusió de les possibilitats de l’ús dels drons en l’espai aeri.

La FAA ha restringit l’ús dels drons a Estats Units degut a la por que algun d’aquests aparells pugui entrar en contacte amb avions civils o comercials. A més a més, aquests aparells podne causar danys pel fet de caure per algun error durant el vol.

A diferència d’Espanya, als Estats Units no existeixen llicències de pilot per drons, i alguns d’aquests han estat apunt de xocar amb avions. Segons la FAA l’octubre passat 41 pilots van informar d’haver vist algun dron durant el vol.

Com a resultat d’aquests avisos, la FAA ha delimitat vàries regions, en gran part deshabitades, a tot el país on la gent pot provar avions no tripulats per a ús comercial. Actualment, l’agència només permet drons lleugers per usos comercials fins a 400 peus (120 metres).

Tot i així s’espera que aquest any la FAA suavitzi la regulació actual degut a que la tecnologia dron està esdevenint cada cop més comuna i utilitzada. Els drons poden ser utilitzats per realitzar operacions de recerca i rescat i es poden fer volar en àrees perilloses per retransmetre notícies arreu.

Segons l’administrador de la FAA Michael Huerta “Esperem que l’acord amb la CNN i la feina que s’està realitzant amb altres noves organitzacions i associacions ajudi a integrar amb seguretat l’ús dels drons per a la recopilació de notícies i en els procediments operatius de l’espai aeri actual”.

Seguint els passos de la CNN, moltes altres companyies estan fent grans inversions en la utilització dels drons. Facebook està contractant gent per el seu equip de drons. Amazon ha dit que vol utilitzar aquests aparells per repartir paquets petits a curtes distancies. I Google ha adquirit Titan Aerospace, una empresa que realitza vols a alta altitud amb drons solars.

Autor: Gil Sala

Comparteix aquesta noticia: