Accés a internet mitjançant drons

Si empreses com Facebook i Google troben la manera durant les properes dècades, tot el món tindrà accés a internet, comprometent-se a fer-ho mitjançant connexions a Internet a través de globus de gran altitud i drons.

Maguire, el director d’enginyeria de la nova connectivitat Lab de Facebook, durant una xerrada al bé social Cimera a la ciutat de Nova York, va dir; “Haurem de forçar els límits de la tecnologia solar, la tecnologia de bateries, tecnologia de compostos. Hi ha un munt de reptes”, en referència al treball de laboratori en drons.

Facebook va formar la seva connectivitat Lab a principis d’aquest any. Coincidint amb la nova aventura de CEO, l’objectiu de Mark Zuckerberg és construir i posar en marxa una flota d’avions no tripulats d’energia solar que permeti connectar als milers de milions de persones que actualment viuen fora de la xarxa Internet.1, la qualva arribar un mes abans que Google acordés adquirir Titan Aerospace, una startup que fa els seus propis drons amb energia solar.

Segons Maguire, aquest tipus de projectes són un llarg camí d’èxit. Hi ha obstacles operatius, tècnics i regulatoris sobre aquestes empreses abans que explotin noves tecnologies.

Per tal de proporcionar una connectivitat constant, els avions no tripulats haurien de volar durant mesos o, fins i tot, anys sense interrupció, cosa impossible actualment.

Per altra banda, Facebook i els seus homòlegs, també hauran de trobar una forma d’evitar les regulacions que dicta que ha d’haver un operador humà a tots els avions no tripulats, la qual cosa podria limitar dràsticament el potencial d’aquesta innovació tecnològica. Com a prova, Maguire va assenyalar una recent demostració d’un dron solar d’una companyia britànica, que va acabar donant, després de dues setmanes!, un descans als pilot de drons. “És com jugar a un videojoc durant dues setmanes seguides sense descans”, va dir. “Pot ser necessitem un marc regulador que permeti la gestió de 10 ó 100 drons a un sol pilot. Hem d’entendre aquestes coses “.

Malgrat els obstacles, Maguire va dir que espera que els abellots de la connectivitat de laboratori estaran a punt per començar les proves per al proper any. La companyia també ha identificat 21 llocs d’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica, on li agradaria implementar els seus projectes de connectivitat.

Segons maguire, tractar de connectar tot el món a través d’Internet és el problema que es planteja aquesta generació.

Comparteix aquesta noticia: