Dron amb wifi per crear hotspots

nsl_drones_wifi

Investigadors de la Universitat del Nord de Texas (UNT) han demostrat que un dron es capaç de subministrar Wi-Fi a les zones afectades per un desastre amb un rang de fins a 5 km. L’equip diu que aquestes xifres representen una millora notable en les solucions existents i podrien donar lloc a noves formes de comunicació inalàmbriques.

“Aquesta tecnologia seria molt útil en situacions de desastres quan les torres de mòbils han caigut i no hi ha infraestructura de comunicació”, diu Yan Wan, professor adjunt d’Enginyeria Elèctrica a la UNT i líder del projecte d’investigació.

Les antenes típiques Wi-Fi tenen un abast d’uns 100 m, Wan i el seu equip van ser capaços d’estendre aquesta desenvolupant una antena direccional. L’antena gira per alinear de forma automàtica amb un objectiu, que serveix per mantenir millor un enllaç de comunicació i prevenir la interrupció del senyal, però encara hi ha molt camí per recórrer abans que sigui posada en pràctica en el món real.

“Per tal que la difusió d’informació entre els equips de rescat i els centres de control, hem de tenir una estructura disponible perquè això passi”, diu Wan. “I això és el que estem tractant de proporcionar.”

El dany a la infraestructura de comunicacions que sovint acompanya a la destrucció d’edificis en zones destruïdes per la tempesta fa que sigui difícil per als equips de resposta a comunicar-se de manera eficient, i per mantenir a les víctimes de desastres informats. En el passat, hem vist avions no tripulats equipats amb el maquinari per proporcionar xarxes en zones de desastre.

Wan ha estat guardonat amb una beca de la National Science Foundation per centrar-se en el desenvolupament d’aquesta nova generació de sistemes d’aviació.

 

Font: National Science Foundation

Comparteix aquesta noticia: