EasyJet utilitzarà drons per inspeccionar els seus avions

Volen avaluar la flota de l’ aerolínia d’Airbus A319 i avions A320  per informar els enginyers sobre els danys que puguin requerir més inspeccions o treball de manteniment .

EasyJet està treballant amb les empreses Coptercraft i Mesura Solucions així com Bristol Robotics Laboratory sobre modificacions de la tecnologia existent.

Eñ cap d’enginyeria d’EasyJet, Ian Davies, va dir: “La tecnologia dels drons es podria utilitzar molt eficaçment per ajudar a executar els controls dels avions. Comprovacions que normalment porten més d’un dia es podrien fer en un parell d’hores i, potencialment, amb més precisió”.

Arthur Richards, cap de robòtica aèria al Laboratori de Robòtica de Bristol comenta que l’inspecció de l’aeronau és una gran aplicació pels drons. Juntament amb la navegació intel · ligent i visió per ordinador es poden obtenir dades precises dels llocs realment afectats. Esperen amb interès treballar amb easyJet per desenvolupar sistemes de drons eficaços i eficients per a aquest repte.

EasyJet també va anunciar dimecres que estava mirant el desplegament de les noves tecnologies per permetre a un equip d’enginyeria veure  a distància exactament el que un pilot o enginyer està veient amb l’ús d’ulleres de realitat virtual.

Les ulleres s’utilitzen pel primer sistema de visualització del món d’alta definició transparent, proporcionant la realitat augmentada per ajudar a diagnosticar de forma remota.

Aquesta tecnologia serà especialment útil en alguns dels aeroports més allunyats de la línia aèria a través de la seva xarxa. L’aerolínia vola a 138 aeroports , incloent llocs tan llunyans com Sharm el Sheikh a Egipte i Tel Aviv a Israel .

A més està portant aplicacions especials dissenyades per ajudar els enginyers i als pilots en tasques clau.

El director executiu d’EasyJet, Carolyn McCall, va dir: “Hem examinat i avaluat la tecnologia d’avantguarda en moltes indústries diferents i ara estem aplicant una sèrie de noves tecnologies per al sector de l’aviació, per primera vegada per ajudar-nos a dirigir la nostra flota d’avions amb més eficàcia , de manera eficient i segura”.

Font: http://www.theguardian.com/business/2014/may/07/easyjet-unmanned-drones-inspect-airbus-aircraft

Comparteix aquesta noticia: