Google començarà el 2017 a repartir enviaments als seus clients amb drons

Google pretén començar a repartir els seus enviaments als seus clients amb drons l’any 2017, segons va anunciar David Vós, responsable del Project Wing de Google, en una convenció sobre control de trànsit aeri celebrada a Washington.

Els drons de Google són capaços d’aconseguir velocitats de fins a 100 quilòmetres per hora i pesa menys de 25 quilos, segons la documentació a la qual ha tingut accés el diari britànic The Guardian, que va revelar els plans de seguretat de l’empresa americana en cas que un avió no tripulat perdés el control del seu operador.

Recentment, segons informa l’agència Reuters, la companyia va lliurar a Austràlia paquets amb diferents continguts a diversos agricultors de Queensland.

Els lliuraments van ser fets per un prototip d’avió no tripulat d’una sola ala ampla de 1,5 metres que té quatre hèlixs que es mouen en diferents posicions per a les diferents etapes del vol. Els paquets anaven encaixats en un forat al centre de l’ala.

Google ha considerat diversos mètodes de lliurament de paquets que inclou un paracaigudes i l’aterratge de l’avió no tripulat.

Aquest últim va resultar problemàtic per por que la gent podria córrer el risc de lesions per acostar-se massa als rotors del drone en recuperar el seu lliurament.

En l’experiment australià Google es va decidir per l’ús d’una espècie de línia de pesca per disminuir la càrrega útil als clients d’uns 150 peus sobre el terra, segons informa Reuters.

Comparteix aquesta noticia: