La DGT provarà drons el 2016 per controlar el trànsit

dgt

La Direcció General de Trànsit (DGT) i l’empresa espanyola Sistem treballen en el desenvolupament d’un prototip d’un avió no tripulat a distància per al control del trànsit, que podria ser provat a mitjans de l’any.

Segons el director d’Enginyeria de l’esmentada empresa, Albert de Laorden, aquest prototip estarà equipat amb una càmera i podria ser provat en una carretera convencional, no d’alta capacitat.

La legislació actual no preveu l’ús de drons en seguretat viària, perquè, de moment, el pilot ha de tenir l’aparell a la vista, de manera que no és possible enviar-lo a centenars de quilòmetres, on la DGT no compti amb càmeres o sensors “, va explicar. Aquests aparells poden transportar fins a vuit quilos, és a dir, que poden ser equipats amb una càmera estabilitzada que enviï senyal de vídeo en temps real a vuitanta quilòmetres de distància, encara que pot ser “molta més si s’utilitzessin els repetidors de la DGT”, afegeix Laorden, i compten amb una capacitat de vol de fins a vuit hores.

Evidentment és molt més barat que un helicòpter, es desplaça més ràpid i requereix menys manteniment. Ara mateix es podrien usar per supervisar zones afectades per inundacions o altres catàstrofes naturals, per detectar avaries, seguir transports especials, llegir matrícules, gravar i fins i tot per sancionar”, afegeix aquest enginyer. Per aquest motiu, l’empresa es troba en contacte amb l’agrupació d’helicòpters de la DGT, per a la integració dels sistemes a la xarxa de tràfic i el desenvolupament d’un prototip específic.

FONT : DGT

Comparteix aquesta noticia: