Els drons radar ja són una realitat i s’estrenaran a França

Captura de pantalla 2015-10-07 a las 12.41.09

França utilitzarà aquesta nova tecnologia per detectar maniobres il·legals a les carreteres.

Els drons són molt més que una joguina per a pares i fills. Des de fa més d’una dècada s’utilitzen en cinema encara que ha estat en els últims anys quan s’han fet més assequibles i coneguts per al gran públic.

Aquest vehicle aeri no tripulat és realment polivalent i en breu començarà a fer una nova funció a les ordres dels cossos de seguretat francesos. Així ho ha anunciat el govern veí, que en el seu pla d’accions per reduir el nombre d’accidents i víctimes a la carretera planteja utilitzar drons.

Si bé aquests no serien utilitzats com un radar mòbil pròpiament dit ja que no mesurarien ni sancionarien excessos de velocitat, si que exerciran una funció de vigilància i gravació de manobres i comportaments prohibits.

Gràcies a la seva mobilitat i polivalència podran captar millor infraccions com avançaments en línia contínua o la distància de seguretat entre vehicles.

França s’ha pres seriosament millorar la seguretat a les carreteres ja que el 2015 les xifres de morts estan sent superiors a les de l’any anterior.

Altres mesures són la instal·lació de radars falsos per cobrir més zones, un major nombre de controls i obligar les empreses a publicar els noms dels empleats que s’hagin saltat la llei de circulació viària en horari laboral.

Comparteix aquesta noticia: