Nova normativa de l’ús professional dels drons

Els drons podran volar a les ciutats.

Però només ho faran professionals que hauran de registrar-se a l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria a la qual hauran de presentar un estudi de seguretat on exposin què és el volen gravar, durant quant de temps i el lloc exacte.

A més hauran d’analitzar els riscos i presentar mesures per mitigar-los.

Només si l’Agència de Seguretat Aèria els dóna l’autorització podran volar. Fins ara només estava permès utilitzar-lo en zones despoblades per captar imatges aèries d’incendis, operacions de salvament o per revisar l’estat d’infraestructures.

En el cas d’ús lúdic no es canviarà la normativa: només podrà volar en espais oberts, no poblats, que no hi hagi aglomeracions, mai de nit ni a prop d’aeroports, i no superar els 120 metres d’altura.

Seguirem informant de les modificacions.

Comparteix aquesta noticia: