L’ús de drons per a la inspecció de panells solars

Igual que moltes noves tecnologies, els drons van començar amb aplicacions militars i poc a poc va trobar el seu camí en la vida civil.

Amb el suport dels inversors com Google, una nova companyia anomenada Skycatch ha desenvolupat un dron que s’utilitza per al control remot i la inspecció de les obres de construcció, operacions mineres i granges.

Ara Skycatch està entrant en el negoci d’inspecció dels panells solars. Aviat començarà a provar la seva tecnologia a les granges fotovoltaiques construïdes per gegants de la indústria SolarCity i First Solar.

Els panells fotovoltaics emeten una certa quantitat de calor, i resulta que els panells defectuosos emeten més calor que els panells de funcionament. La diferència de temperatura pot ser detectada fàcilment utilitzant una càmera d’imatge tèrmica d’infrarojos, com es mostra a la imatge de sota.

ThermalCameraSolarCells-1

Un dron amb una càmera IR pot identificar el mal funcionament dels panells de forma ràpida i econòmica, permet als operadors reemplaçar els panells i mantenir la granja solar funcionant al màxim rendiment.

Una altre clar exemple que els drons han aterrat per quedar-se, un salt tecnològic equiparable al que va ser internet en el seu dia.

Autor: staff

Comparteix aquesta noticia: