Boeing crea arma per fer caure drones a 40 km de distància

boeing-dron-laser

Els drons i vehicles aeris no tripulats (VANT) en general, s’usen ja en exèrcits de tot el món per realitzar tasques de diversos tipus, des espionatge a destrucció d’objectius localitzats, per la qual cosa és normal pensar que hi ha interès a desenvolupar armes que puguin “lluitar” contra aquests vehicles de forma eficaç.

En aquest sentit Boeing ha mostrat un làser compacte que pot fer caure un dron a 40 quilòmetres de distància, enviant energia invisible (el làser no es pot veure) per cremar el vehicle a la zona desitjada. Tarda 15 minuts per configurar i al voltant de 15 segons per fer caure un avió no tripulat.

El làser utilitza un radar per detectar els drons, sent necessari apuntar manualment per realitzar el tret.

Com es pot veure al vídeo inferior, el dron s’encén de cop i volta, de manera que no és possible veure l’origen de l’atac.

Fins ara s’ha treballat amb armes semblants, però els resultats sempre han estat desastrosos: armes molt grans, poc portàtils, el que no permet el seu transport senzill (el dron apareix en el moment menys desitjat).

L’avantatge d’usar un làser és òbvia: el cost d’un tret és de 2 dòlars, molt menys que enviar un míssil, i menys perillós per a la població.

FONT: Mashable

Comparteix aquesta noticia: