Carmena gastarà 200.000 euros en sis drons per vigilar grans esdeveniments

A partir del pròxim estiu que Madrid comptarà amb sis nous espies pel cel que ajudaran a actuar de manera més eficaç davant possibles situacions d’emergència en grans esdeveniments.

Els raïms de 2016 a la Puerta del Sol, la Cavalcada de Reis de 2017, carreres populars, manifestacions multitudinàries, qualsevol concentració massiva de gent que pugui requerir de la intervenció dels serveis d’emergències de Madrid estaran custodiada per sis drons que l’Ajuntament comprarà a finals d’aquest any.

Ens preguntem com poden fer això ja que la llei ho prohibeix, tindrem que preguntar a AESA que en pensa.

madrid

El consistori que dirigeix ​​Manuela Carmena (Ara Madrid) va fer públic ahir l’expedient de contractació per treure a concurs la compra d’aquests dispositius aeris de vigilància i seguretat que dependran de la Direcció General d’Emergències i Protecció Civil. El pressupost amb què compta és de 199.892 euros. El contracte s’adjudicarà al millor postor i l’oferta més avantatjosa.

Dins d’aquest import s’inclou, a més de tot el material tècnic i electrònic, la formació que impartirà l’empresa a 30 funcionaris d’Emergències durant 200 hores. Costa 11.000 euros. Després de les classes pràctiques obtindran el títol de «pilot de drones».

La compra d’aquests nous sentinelles de la ciutat va ser una iniciativa que va deixar l’anterior delegat de Seguretat, Enrique Núñez (PP), però no va tenir temps de materialitzar-la. La nova corporació no ho ha fet enrere i dóna per bona la compra d’aquest material que ajudarà també a les intervencions dels bombers de Madrid davant qualsevol catàstrofe ia tenir controlades amb previsió les sortides d’evacuació.

Des de l’Àrea de Salut, Seguretat i Emergències que dirigeix Javier Barbero van especificar que aquests drons no estan pensats perquè siguin utilitzats per la Policia Municipal en qüestions de seguretat i control, com per exemple podria ser del trànsit i la interposició de denúncies per infraccions. La seva ocupació es limita a actuacions de salut i emergències.

Es detalla en el plec de prescripcions tècniques que amb aquestes noves eines destinades al control, vigilància i observació de sinistres es persegueix comptar amb mitjans «que millorin el servei prestat tant per qualitat com per agilitat».

Per a això, la capital comptarà amb els millors dispositius aeris per control remot del sector i les seves corresponents estacions de terra. Només cal fixar-se en el seu preu. Dos seran d’alta gamma i 4 de gamma mitjana. Els primers s’empraran per a operacions de més calat i els segons per a entrenament i maniobres.

Dos d’ells, tipus 1, amb sis rotors, costen, cadascun, 26.500 euros; els altres 4, tipus 2 i amb quatre rotors, valen individualment 4.000 euros.

De equipament s’inclouran les maletes de transport, elements de telemetria, emissora de control remot, bateries, llicències de programari, receptor i monitor de visualització d’imatges, càmera de vídeo i tèrmica i simuladors.

Les empreses interessades tenen fins al 21 de setembre per presentar la seva oferta. El 7 d’octubre es procedirà a l’obertura de sobres al carrer Príncep de Vergara, 140, seu de l’Àrea.

El 15 de desembre d’aquest any, els drons ja estaran en mans de l’Ajuntament i, a partir d’aquí, començarà a formar-se als funcionaris.

Miri al cel a partir de llavors. Potser li estiguin observant. El Gran Hermano al cel madrileny.

FONT: ABC

Comparteix aquesta noticia: