Boeing patenta un dron que es pot transformar en submarí

L’empresa americana podria revolucionar el camp dels drons si arriba a fer realitat la seva patent que permetrà convertir els vehicles aeris no tripulats en submarins.

boeing-submari

Boeing acaba de remetre una patent per a un nou dron que quan entra en contacte amb l’aigua pot convertir-se en un dispositiu amb característiques amfíbies.

Això si, com exposen en el vídeo per poder desenganxar el dron de Boeing necessita de l’ajuda d’un avió que el llanci enmig de l’aire.

La idea és que una vegada que sigui propulsat, el dron navegui fins a una localització predeterminada en un oceà, llac o una altra zona d’aigua abans de submergir-se en la superfície.

Una vegada que pren contacte amb l’aigua el dron es desmantella per facilitar que pugui navegar sense problemes, i funciona com un mini submarí preparat per recopilar dades que podrà transmetre a l’usuari.

A més, l’aparell envia un senyal perquè pugui ser recollit, un punt que podria evitar-se en el futur si Boeing aconsegueix que el dron pugui tornar per si mateix a reprendre el vol en l’aire.

De moment, com passa amb aquestes patents es desconeix si veurà la llum comercialment, però els experts assenyalen que l’invent podria tenir un enorme potencial en camps com el militar o la investigació científica.

FONT: Boeing

Comparteix aquesta noticia: