Japonesos dissenyen dron de rescat capaç d’olorar persones

Imitant el comportament dels mosquits aquest dron seria de gran utilitat per rescatar persones en cas de terratrèmols o ensorraments.

La sudoració d’animals i humans produeix una olor molt distintiu, un que serveix als mosquits com a guia per trobar la seva següent presa. Ara, un grup d’investigadors japonesos ha tingut l’ocurrència d’utilitzar aquest mateix principi per desenvolupar un dron de rescat, capaç de detectar la ubicació d’humans en raó de l’aroma. Un mètode que seria de gran utilitat en cas de desastres com terratrèmols o ensorraments on persones quedin sepultades sota tones de runa.

robot-japones-mosquitos

Publicat al diari nipó de Yomiuri Shimbun, via The Japan News, aquest robot de rescat està sent desenvolupat en conjunt per la companyia Sumitomo Chemical i un grup d’investigadors de la Universitat de Tòquio i l’Acadèmia de Ciència i Tecnologia de Kanagawa, que han finalitzat amb l’etapa de disseny del projecte, per començar amb els estudis respectius per la construcciño del primer prototip, amb vista a entrar en operacions a l’any 2020.

Els mosquits en les seves antenes compten amb una sèrie receptors d’olor que funcionen a força de proteïnes especials, sensibles a l’olor de les persones. Partint dels gens d’aquests insectes els investigadors buscaran sintetitzar artificialment aquestes proteïnes per integrar-les a un sensor elèctric calibrat per detectar la presència humana al “ensumar” 1 0,0001% de la seva aroma en l’aire.

La part del dron no representarà cap complicació, però la síntesi de la proteïna els portés bona part dels 5 anys que contempla la nova etapa del projecte.

FONT: Yomiuri Shimbun

Comparteix aquesta noticia: