Els drons arriben a la indústria del petroli

El ràpid desenvolupament d’aquests robots aeris farà més fàcil cartografiar jaciments, detectar fuites o vigilar infraestructures.

Repsol ha realitzat la seva primera prova pilot amb un dron durant la revisió d’una de les torxes en el seu complex de Sines (Portugal) per obtenir imatges en alta resolució i avaluar l’estat d’unes estructures que superen els 100 metres d’altura.

Després d’uns resultats prometedors, els vols experimentals també es faran en els propers mesos als complexos de Cartagena i Puertollano. La companyia energètica estudia com l’ús de drones pot evitar riscos laborals i estalviar costos durant la planificació de les parades de manteniment de les seves plantes industrials.

repsol dron

L’equip de Tecnologies de la Informació de Repsol investiga també aplicacions futures per als drons en camps molt diversos, des de la inspecció de plataformes petrolíferes al mar, la seva utilització per a l’enviament de paqueteria entre instal·lacions remotes o com a repetidors per transmetre dades durant les seves campanyes d’exploració.

Considerada com una de les tecnologies amb més projecció en els propers anys, l’ocupació de drons es generalitzarà entre les empreses de Oil & Gas. El ràpid desenvolupament d’aquests robots aeris i l’abaratiment dels seus costos farà més fàcil cartografiar possibles jaciments, detectar fuites i vigilar infraestructures.

Els avions no tripulats (UAV en les seves sigles en anglès) poden equipar-se amb sensors de gas, càmeres termo-gràfiques o equips de vídeo en HD i processar automàticament la informació reconeixent patrons i imprevistos. La seva integració amb altres desenvolupaments tecnològics com el Big Data o els sistemes d’informació geogràfica referenciada (GIS) permetrà millorar els estudis geològics del subsòl o el monitoratge d’incidents.

 

Comparteix aquesta noticia: