Aquila, el gegantí dron de Facebook a punt per ser provat

aquila_line-jpeg

Nota de premsa de Facebook:

“Des que vam llançar Internet.org, la nostra missió  ha estat trobar maneres de proporcionar connectivitat a internet a les més de 4 mil milions de persones que no estan encara en línia.

Moltes d’aquestes persones viuen dins del rang d’almenys un senyal sense fils 3G, i el nostre treball en l’últim any amb els operadors mòbils a 17 països ha proporcionat a més de mil milions de persones accés a serveis d’Internet bàsics.

El 10 per cent de la població mundial viu en llocs remots sense infraestructura d’internet, i els tipus de tecnologies  utilitzada a tot arreu – coses com cable de fibra òptica, els repetidors de microones i antenes de telefonia mòbil – pot ser un repte per desplegar de manera rendible en aquests regions.

Aquí és on el Laboratori de Connectivitat entra en acció. El nostre objectiu és accelerar el desenvolupament d’un nou conjunt de tecnologies que poden canviar dràsticament l’economia de la implementació de la infraestructura d’Internet.

Estem explorant una sèrie de diferents enfocaments d’aquest desafiament, incloent drons, satèl·lits i les solucions terrestres. La nostra intenció no és construir xarxes i després operar nosaltres mateixos, sinó per avançar ràpidament l’estat d’aquestes tecnologies, fins al punt que es converteixen en solucions viables per als operadors i altres socis.

Avui el nostre equip de laboratori de Connectivitat pot anunciar dues importants fites en aquest treball:

Una versió a gran escala d’Aquila – la gran altitud, els avions de llarga resistència, dissenyat pel nostre equip aeroespacial al Regne Unit – ja està complet i llest per a proves en vol.

Aquila té l’envergadura d’un 737 però pesa centenars de vegades menys, gràcies al seu marc de disseny i de fibra de carboni única. Serà capaç d’envoltar una regió remota de fins a 90 dies, radiant connectivitat a la gent des d’una altitud de 60.000-90.000 peus.

El nostre equip de comunicacions per làser en Woodland Hills, Califòrnia, ha aconseguit un gran avanç de rendiment significatiu. Han estat dissenyats i provats en laboratori un làser que pot lliurar dades a 10s de Gb per segon – aproximadament 10 vegades més ràpid que l’anterior estat de la tècnica en la indústria – a un objectiu de la mida d’un cèntim de més de 10 quilòmetres de distància.

Ara estem començant a provar aquests làsers en les condicions del món real. El nostre sistema de comunicacions per làser es pot utilitzar per connectar els nostres avions entre si i amb el sòl, el que fa possible la creació d’una xarxa estratosfèric que es pot estendre per igualar les regions més remotes del món.

Encara tenim un llarg camí per recórrer en aquest treball, però estem emocionats pel nostre progrés d’hora. I igual que hem fet amb l’Open Compute Project, tenim la intenció de col·laborar amb la comunitat en general i compartir el que hem après, de manera que tot el que podem avançar més ràpid en el desenvolupament d’aquestes tecnologies.”‘

aquila_line-jpeg

FONT: Facebook Newsroom

Comparteix aquesta noticia: