Drons socorristes a les platges

S’ha trobat una nova utilitat per als drones. Els llocs de vigilància de les principals platges espanyoles compten enguany amb un peculiar i innovador suport de rescat.

Vodafone patrocina un projecte que utilitza equips especials de drons i pilots socorristes per ajudar amb les tasques de salvament al mar.

L’acció ha arrencat en cinc platges espanyoles: a la platja de Cabopino (Marbella), Ribadesella (Astúries), Illa (Cantàbria), Cartagena (Múrcia) i Benalmádena (Màlaga). El projecte estarà vigent fins al 15 de setembre.

El projecte utilitza drons al servei dels socorristes per actuar amb major velocitat davant possibles problemes dels banyistes.

dron-vodafone

Els drons triguen de mitjana en arribar al lloc de l’incident tres vegades menys temps que el socorrista, el que contribueix a baixar la taxa d’ofegaments.

A les platges on s’està provant aquest projecte hi haurà un pilot socorrista -format per l’Agència Estatal de Seguretat aèria- i un dron equipat amb un flotador salvavides. En arribar al lloc de l’incident, el dron actua primer llançant al banyista un salvavides, donant més marge a l’socorrista per posar en marxa les tasques de salvament.

A Espanya es registren una mitjana de 400 morts a l’any i s’espera que els drones ajudin a reduir aquesta xifra de forma significativa. A més, els drones de salvament afegeixen un plus a la tasca, i és la de treure perill per als vigilants, que moltes vegades arrisquen i fins perden la vida per intentar salvar la víctima.

FONT: Vodafone

Comparteix aquesta noticia: