Drons per vigilar incendis

Ahir va arrencar la campanya Sentinella Gallega amb la qual es vigilaran les muntanyes gallegues des del cel per evitar incendis forestals.

Per terra i, per primera vegada, per aire. La Brilat, que ahir va arrencar una nova campanya Sentinella Gallega, emprarà drons per vigilar des del cel les muntanyes gallegues en prevenció d’incendis forestals, una feina que durarà fins el 15 de setembre.

En concret, es tracta d’avions no tripulats UAV Raven, aeronaus que tenen un abast de deu quilòmetres i amb capacitat per volar a una altura d’entre 45 i 300 metres. «Contribuirà a la vigilància ia la dissuasió de la possible existència de piròmans», va precisar el comandant Carlos Molina.

P02Y3023

Referent a això, el general cap de la Brilat, Luis Cebrián Carbonell, va deixar clar que es desplegarà «el nombre suficient» de drons per a aquesta campanya. «Hi haurà durant tota la campanya avions no tripulats. És un equip suficient per controlar l’àrea amb certa periodicitat i per concentrar-los en els punts en els quals identifiquem on hi ha, en un moment determinat, un major risc », va afegir.

En principi, s’ha optat per emprar un pilotatge remot a l’hora d’emprar els Raven, que, aparentment, han de disposar de capacitat per gravar imatges, així com estaran equipats amb la tecnologia més recent en matèria de visió.

A dia d’avui, el nivell d’alerta és mig, el que implica el desplegament simultani d’una vintena de patrulles de la Brilat en diferents punts de les províncies de Pontevedra i Orense, així com d’altres cinc de l’Terç Nord d’Infanteria de Marina a la de la Corunya. En cas que la situació es compliqui està previst incrementar el nivell d’alerta a alt -Desplegament de 41 patrulles de la brigada, set del Terç Nord, dos de l’Exèrcit de l’Aire i un helicòpter.

FONT: La Voz de Galicia

Comparteix aquesta noticia: