La NASA està provant un sistema de drons compatible amb vols civils

La NASA està treballant en un nou sistema que permetrà desenvolupar els primers drons per operar en l’espai aeri civil. Per aconseguir-ho començarà a provar una nova tecnologia que li permetrà a aquests drons evitar col·lisions amb més precisió que mai.

258580main_ED07-0139-26_full

Amb aquest ambiciós projecte de llarg termini, la NASA vol aconseguir crear els primers drons volant en l’espai aeri civil i comercial. Per a això començarà a provar un nou sistema millorat de “detecció i evasió” que han implementat en el seu dron de recerca anomenat “Ikhana”, el qual es trobarà amb altres avions i drons en la seva trajectòria, la qual cosa posarà a prova la seva capacitat de reacció i evasió d’obstacles enmig d’un vol.

A més, en la segona fase de proves la NASA provarà el seu sistema en un avió Beechcraft T-34 el qual estarà equipat amb un mòdul de control i un de comunicacions per maniobrar i comunicar-se amb la torre de control sense necessitat de la intervenció de cap pilot humà.

En diferents ocasions, sobretot després de grans tragèdies com l’accident de Germanwings en el qual van morir unes 150 persones, s’ha parlat que en algun moment els avions comercials optaran per utilitzar “pilots robots” en lloc d’éssers humans. Encara que és una proposta bastant radical i encara falta molt temps abans que la tecnologia estigui llista per a tal canvi, la NASA amb aquest nou sistema fa un pas més enllà, proposant la convivència d’avions comercials plens de passatgers, i drons al mateix espai aeri, alguna cosa que avui dia suposa un risc tan gran que cap govern està disposat a prendre. Almenys per ara.

FONT: NASA

Comparteix aquesta noticia: