Els edificis dels reactors de Fukushima es revisaran amb un dron

fukushimadrone

Un dron està sent desenvolupat per examinar l’interior d’edificis dels reactors de Fukushima de Tòquio Electric Power Co.

L’aparell  utilitza un làser per detectar i evitar obstacles en vol i serà capaç d’aterrar per reemplaçar les seves bateries en absència d’un operador.

El projecte és d’Autonomous Control Systems Laboratory Ltd. una empresa amb seu a la Universitat de Chiba dirigida per Kenzo Nonami, professor de la mateixa Universitat.

L’hexacopter està equipat amb una càmera, instruments per mesurar els nivells de radiació i un col·lector de pols.

La informació recopilada durant un vol es converteix en dades tridimensionals en temps real, el que permet la producció d’imatges de parets danyades per exemple.

El laboratori també ha desenvolupat un instrument per a la substitució automàtica de la bateria per eliminar el risc dels treballadors de la planta a està exposats a la radiació durant el canvi de bateria.

Quan l’energia comença a esgotar-se, el dron aterra automàticament en un “heliport” a la plataforma d’un camió i es carrega amb  nova bateria.

En la prova de demostració es va utilitzar el dron per dur a terme una inspecció des del primer pis fins al cinquè pis, on hi ha una piscina de combustible gastat. La prova va demostrar la capacitat de l’aeronau per gravar vídeos i mesurar els nivells de radiació.

FONT: Japan Times

Comparteix aquesta noticia: