Utilització de drons per mitigar els brots de malalties

Microsoft,  vol desenvolupar drons per capturar mosquits. Els investigadors del Projecte Premonition volen prendre mostres de sang dels mosquits per determinar si porten les malalties dels animals que han mossegat, o qualsevol malaltia que estan duent a si mateixos.

La idea és que al conèixer quin tipus de malalties estan circulant en la naturalesa, els científics estaran en millors condicions per mitigar el potencial de brots i epidèmies. En aquest moment, és difícil aconseguir manualment aquest tipus de dades d’animals que viuen en zones inhòspites. Els drons podrien canviar això.

L’equip va ser a Granada ( Nicaragua) al març per veure si podien utilitzar un dron per capturar els mosquits. L’equip d’investigadors diu que espera tenir un dron preparat per fer aquest treball per si sol en cinc anys. Microsoft va dir que no construirà els seus propis drons sinó que modificarà drons de consum per funcionar de forma autònoma.

James Pipes, professor de la Universitat de Pittsburgh que treballa en el projecte, va comentar en el vídeo de presentació que si l’equip pot obtenir aquests drons que treballen per compte propi, que els agradaria crear “un sistema global que detectes nous agents infecciosos i monitoritzar els seus moviments a mesura que sorgeixen “.

FONT: quarz

Comparteix aquesta noticia: