Les novetats de DJI ja estan aquí

Gairebé sense avisar, DJI es presenta amb diferents novetats al mercat, amb la intenció de dominar-ho des de noves perspectives. L’empresa xinesa vol atreure a desenvolupadors amb un nou dron, també introduir un sofisticat sistema per evitar col·lisions.
El nou dron es diu DJI Matrice 100 (M100), i es tracta d’un dron amb quatre hèlixs que pretén ser el millor amic de desenvolupadors, de fet ha estat concebut per a tal cosa. En ell es provaran nous sensors, processadors, aplicacions, o tecnologies que estan per arribar, bé siguin gestats per la pròpia DJI, o per tercers.
Qui parla d’elements hardware, també ho fa de programari, amb les eines de desenvolupament disponibles per començar a crear aplicacions per a ell. En el futur ja es contempla la relació amb les ulleres de realitat virtual d’Oculus, per seguir l’enregistrament des de aqueste sulleres, o la introducció del sistema de control de gestos de Leap Motion.

650_1200
Per assegurar-se un començament reeixit amb la creació d’aplicacions, la pròpia DJI aposta per invertir al costat d’Accel Partners – Silicon Valley – en Skyfund, una empresa que creen entre les dues per generar startups que li donin vida a les seves plataformes de desenvolupament.
Les eines de desenvolupament no són només per a M100, també s’introdueixen les corresponents SDK per altres drons comercials de la casa, com Inspire 1 i Phantom 3. Tornant al Matrice 100, aquí teniu el seu vídeo de presentació:

És possible fer-lo volar durant 20 minutos, amb una càrrega d’un quilo, però també podem afegir-li una bateria suplementària que estira la seva autonomia fins als 40 minuts. Lògicament, les possibilitats de càrrega disminueixen, la qual cosa no disminueix el seu ràdio d’acció, que és d’una mica més de 3 quilòmetres.
La idea passa per que els desenvolupadors i creadors de hardware tinguin un lloc on acoblar les seves creacions, i poder provar-les en vol. Com era d’esperar, el dron és compatible amb la tecnologia de transmissió de vídeo de la casa, DJI Lightbridge, que permet l’ús de càmeres amb sortida HDMI.
DJI M100 no seràun  equip barat, el seu preu de sortida és de 3.299 dòlars – tampoc desorbitat -. Estarà disponible abans d’acabar el mes de juny i ja s’accepten reserves.

Guidance: amb ell s’eviten els obstacles

1024_2000

Acompanyant al M100 tenim un sistema d’avaluació d’obstacles batejat com Guidance. Possiblement sigui la novetat més rellevant, ja que ens trobem amb el primer sistema relativament assequible i que podem muntar en el dron.
Funciona amb el M100, però també podrà fer-ho amb aquells que comptin amb connexions USB/UART. Ens el deixen veure-ho amb el nou model, detectant obstacles que es troben a menys de 20 metres del nostre DJI.
Gràcies a sensors d’infrarojos i càmeres estèreo – imatge anterior -,  el Guidance pot prevenir més d’un accident en vol, i ens permet relaxar-nos una mica més de cara a crear millors composicions amb la càmera.

650_1200 (1)

El Guidance també té preu, costarà 999 dòlars, i també estarà disponible abans d’acabar el mes de juny. Les reserves es poden realitzar des de ja.
Els organismes encarregats de vetllar per la nostra seguretat estaran contents de veure que hi ha novetats relatives a la detecció d’obstacles, que aconseguiran que a poc a poc els drons siguin menys perillosos, sigui qui sigui el pilot.
Intel juga amb els nous elements
Una de les principals empreses involucrades a treure lluentor a Guidance, M100 i les possibilitats de desenvolupament, és Intel, al costat de la Universitat de Fudan. Com podeu veure en el següent vídeo, s’ha desenvolupat un sistema per detectar cotxes aparcats en zones de Xangai que no els corresponen:

https://youtu.be/a2YiJteBrZg


Instal·lant el Guidance
Entenem que millor que parlar d’un dispositiu basat en la modularidad i facilitat per col·locar components, podem veure en vídeo com es treballa sobre ell, i s’instal·la un sistema Guidance.

FONT: dji.com

Comparteix aquesta noticia: