Easyjet utilitza drons per inspeccionar els seus avions

La companyia aèrea EasyJet ha utilitzat un dron per dur a terme inspeccions de seguretat en un dels seus avions per primera vegada.

EasyJet afirma que la tecnologia podria ajudar a reduir la quantitat de temps que un avió està fora de servei quan les inspeccions es duen a terme.

Els enginyers utilitzen els drons per escanejar l’avió a la recerca de signes de danys que podrien fer que no sigui segur per volar.

Els sensors en els drons li permeten volar al voltant de l’avió de forma automàtica i les càmeres d’alta resolució que porten, envien imatges als enginyers de la planta.

Els drons són part d’una sèrie de noves tecnologies que està provant EasyJet per a l’ús en la seva flota d’avions.

També va anunciar que provarà l’ús de la impressió en 3D per reemplaçar parts de la cabina, com els reposabraços.

La tecnologia també s’utilitza per imprimir les peces del motor, tals com els filtres de combustible i les aspes del ventilador per a la propera generació de motors de l’aerolínia té en ordre.

Parlant sobre les inspeccions dels drons, Ian Davies, cap d’enginyeria d’EasyJet, va dir: “La seguretat és la nostra prioritat número u i així totes aquestes noves tecnologies seran aplicades per la nostra enginyeria i la tripulació de vol amb experiència per assegurar que es manté líder en el nostre registre de seguretat.

Sofrim retards i cancel·lacions a causa de la caiguda de rajos.  Actualment aquestes inspeccions de l’avió després de l’incident comporten moltes hores.
“Amb els drons,  ens permetrà fer-ho més ràpid, ens donarà un registre fotogràfic permanent i reduirà el temps que es triga a tenir l’avió de nou en servei.”

“Estem molt segurs que tenim una solució guanyadora de com inspeccionar un avió gran ràpidament. ”

droneasejet1 easejet2 easejet3 easejet4 easejet5

L’aerolínia, que compta amb una flota de més de 230 avions i  a 237 persones en el departament d’enginyeria que els mantenen, va anunciar els assajos amb avions no tripulats en un esdeveniment d’innovació en l’aeroport de Milà – Malpensa.

També van anunciar que estan treballant amb Airbus en un sistema de pronòstic en vol que ajudarà al personal a identificar falles.

EasyJet va dir que també llançaran una aplicació per al rellotge d’Apple per fer el viatge més fàcil per als seus passatgers.
Carolyn McCall, president executiu de EasyJet, va dir: “Hem fet grans avanços en el nostre treball amb drons pre revisar els nostres avions i hem acordat una nova col·laboració amb Airbus per a una eina de pronòstic en vol.

‘Tots dos recolzen el nostre objectiu d’eliminar els retards tècnics connexos.

 

“Tot aquest treball està dirigit a augmentar encara més la fiabilitat dels nostres avions i per tant la millora dels nostres passatgers.”

FONT: dailymail.co.uk

Comparteix aquesta noticia: