La Xina utilitza drons durant els exàmes d’accés al cicle d’educació superior

Cada any a la Xina milions d’estudiants es presenten a l’examen d’accés al cicle d’educació superior, el qual causa elevats nivells d’estrès en la població estudiantil. Sovint es registren casos de desmai d’estudiants mentre aquests es troben realitzant l’examen, fins i tot s’han fet estudis que revelen un increment del nombre de suïcidis entre la població estudiantil just en les dates properes a la presentació de la prova. Conegut com el “gaokao”, l’examen que es realitza en dos dies, es basa principalment en la memorització i determina el curs de la vida dels joves estudiants.

02

Les trampes i trucs són un problema comú a les sales d’examen, ja que els estudiants utilitzen una elevada varietat de tàctiques per augmentar les seves possibilitats d’entrar en una de les millors institucions d’educació superior de la Xina. Un dels mètodes més usats per tractar de fer trampa durant l’examen és l’ús d’un bolígraf que permet enviar les preguntes de forma remota a una persona que es troba fora de la sala, amb l’objectiu de rebre de tornada la resposta a través de petits auriculars que els estudiants tramposos porten incorporats.

Per contrarestar aquest mètode en la província xinesa de Luoyang han decidit utilitzar drons equipats amb dispositius que permeten localitzar i identificar la font de les senyals de ràdio, atrapant als estudiants que es trobin realitzant aquest tipus de trampes. El dron sobrevola a una alçada de 500 metres el lloc on es porta a terme l’examen, tenint un radi de cobertura d’1 km. Quan el dron identifica una senyal de ràdio, transmet la localització de la senyal a les tauletes del personal encarregat de vigilar l’examen.

El personal pot també controlar el dron des de les tauletes, el que els permet una vegada s’ha detectat una senyal de ràdio fer que el dron baixi perquè la localització de la font de la senyal sigui el més exacta possible, i poder així identificar millor al trampós.

FONT: www.xdrones.es

Comparteix aquesta noticia: