Realitat virtual i drons, els nous negocis de GoPro

Per què GoPro vol capturar les teves aventures en 360 graus? Doncs per després crear el contingut ideal per als cascos de realitat virtual. La forma de fer-ho la tenim més clara avui, ja que ens han ensenyat el corresponent accessori que facilita l’enregistrament, a més d’explicar-nos que l’any que ve hi haurà un dron al seu catàleg.

650_1200

Nick Woodman, CEO de la companyia, ha estat parlant d’aquests assumptes en la Code Conference, confirmant clarament que són dos negocis que no volen perdre’s. El tema dels drons ho teníem clar, mentre que l’enregistrament de continguts en 360 graus hem hagut d’esperar a avui per veure el primer accessori.
Es tracta d’un suport que permet col·locar sis càmeres GoPro conformant una esfera, la idea és que totes gravin alhora i un programari especial sàpiga barrejar el contingut per mostrar-ho en cascos de realitat virtual, o en reproductors que ens permetin interactuar per l’escena.
En la part del programari ha estat molt important l’adquisició de l’empresa francesa Kolor el passat mes d’abril. Podem veure un exemple de les possibilitats de l’accessori en el següent vídeo:

La companyia no ha volgut perdre el moment per fer amics, i no descarta cap nom especial en comentar que els seus continguts estaran preparats per funcionar dins d’elements tan senzills com Google Cardboard, passant per Oculus Rift, fins a arribar a Microsoft Hololens. Un altre camí per recórrer està en la visualització a través de la web, com YouTube 360.

Quatre hèlixs pel dron

A més de la muntura i el programari per crear continguts en 360 graus, GoPro té clar que vol controlar un dels “accessoris” més productius per a les seves càmeres: els drons. Ja ens han donat data per conèixer el seu primer model, i no serà aquest any, caldrà esperar a 2016.

Pocs detalls sobre el producte, però tot apunta al fet que GoPro no vol crear solucions professionals a les quals puguin accedir uns pocs, sinó democratitzar una mica l’escena amb drons que es moguin entre 500 i 1.000 dòlars, amb totes les facilitats per col·locar les seves càmeres.

Els vídeos al núvol

Un altre desenvolupament que no ha de passar desapercebut és la possibilitat d’enviar els continguts que gravem amb les seves càmeres directament a la xarxa, al núvol. Caminen treballant en la forma de ser menys depenents de targetes i cables.

La idea passa per el  programari – ara mateix en estat Alpha – capaç de tractar les dades perquè es puguin transmetre de forma eficient a través de connectivitat sense fil, la qual cosa convida a pensar que ells estan treballant amb plans de dades i en la creació d’un núvol per als continguts.

Comparteix aquesta noticia: