La Xina utilitza drons per monitoritzar l’emissió de gasos contaminants

Com molt bé sabem, l’elevat desenvolupament industrial de la Xina ha portat al fet que els nivells de contaminació al país es disparin a nivells alarmants, arribant a ser el principal emissor mundial de diòxid de carboni. Fins ara els mecanismes existents per monitoritzar les emissions de gasos contaminants no permetien dur a terme un control eficaç de la quantitat emesa per les fàbriques, impedint amb això identificar les que incompleixen les regulacions vigents en aquesta matèria.

650_1000_china-polucion

És per això, que el Ministeri de Protecció Mediambiental de la Xina ha començat a utilitzar drons per identificar les fàbriques que emetin excessiva contaminació. Els drons ja sobrevolen les províncies més contaminades del país, com Hebei, veïna de Pequín, on ja van començar a utilitzar-se aquests equips al març.
Gràcies als drons es van detectar a la ciutat de Handan, de la citada província, diverses violacions de les lleis mediambientals, desde l’excessiva emissió de gasos contaminants a un inadequat tractament dels residus.

Comparteix aquesta noticia: