Localitzar la tala il·legal d’arbres ja és possible al Perú gràcies als Drons

Cada any, la tala il·legal i la mineria en la selva peruana destrueixen desenes de milers d’hectàrees de bosc tropical. La desforestació en zones remotes de la selva és difícil de detectar.

Però ara hi ha una nova manera de combatir-ho: Els drons.

 

flyingwingtrees

Carlos Castaneda, el coordinador de la concessió de conservació “Els Amics de l’Associació per a la Conservació de la Conca Amazònica”, comenta que han adquirit dos drons per controlar l’àrea privada de conservació Els Amics a la regió de Mare de Déu del Perú.

Castañeda té només cinc guardaboscs per patrullar i vigilar la reserva de 550 milles quadrades. El fideïcomís de terres es troba enmig d’una selva sense camins pavimentats.

Amb càmeres incorporades als drons, Castañeda diu que, permetrà al seu equip investigar ràpidament els informes de la desforestació. “Podem anar directament al gra, no només caminar per tot arreu tractant de localitzar-los en el bosc.”

Aquests drons poden ser enviat a unes coordenades específiques o programar-los per escombrar una secció de la reserva.

perudesforastecio

Castañeda diu que aquests drons li permetran monitoritzar el que succeeix en l’àrea de conservació d’una manera que mai ha estat possible.

Durant l’última dècada, els miners il·legals d’or en aquesta part de l’àrea de Perú han reduït a desenes de milers d’hectàrees de boscos tropicals a les tires de grava.

Castañeda adverteix que, fins i tot amb aquests drons sobrevolant la conservació de la terra, mantenir la tala il·legal i els miners il·legals segueix sent un desafiament.

Amb els drons espera almenys ser capaç de detectar la seva destrucció a temps i tenir una millor oportunitat de detenir-ho.

FONT: www.npr.org

Comparteix aquesta noticia: